img

Værdamer og værguder

02.nov.2006 @ 18:03:54

stor
Et voldsomt orkankast rev bort en garasje, tok taket av låven og knuste trær til pinneved. Da taket traff høyspentledningen ble det fyrverkeri og et eventyrlig gnistregn.
(Foto: Firdaposten)

Unnskyld Eli Kari. Sannelig er værmelding en vanskelig kunst. Skal slutte å mobbe dere på Storm.

Konsekvensen av uvær er formidabel. Da orkankastene feide over øya her gikk bygninger og trær over til pinneved i løpet av sekunder. Hus som har stått i århundrer ble knust og trær ble bokstavelig talt trukket opp med rota.Men båtene ligger fint og har overlevd. Og kaiene står. Takk og pris. En sauefjøs kan jeg klare meg uten. Men skikkelig båtplass er livsviktig.

Takstmannen har vært her. Han ble fortalt historien om min mobbing av værmelding og værdamer. Slikt skal man ikke tulle med, sa han. Han lever av å sette tall og verdier på stormskader.

Svigermor er 81 år og har bodd hele sitt liv her vest i havet. Hun har vært ute mang en uværsdag. Men tirsdagskvelden måtte hun filosofere over elendigheten med en liten konjakk. Det er nok det verste jeg har sett. I 1933 blåste våningshuset av grunnmuren. Det var ikke helt bra det heller. Og siloen gikk i en orkan etter den berømte nyttårsstormen. En gang blåste båten opp i skogen.

Da jeg var liten gutt sa alltid min far og bestefar " ti stille unger - det er værmeldingen på radio". Værmeldingen krevde oppmerksomhet og respekt.

Unnskyld igjen - Eli Kari. I kveld skal jeg kle meg i dress og sette meg foran værsendingen. Både på 18.30 sendingen og på 21.sedningen. Og det kan være at jeg tar meg en "pikkande liten en" som det heter her vest. Litt av forsikringspengene kan jeg like godt bruke med en gang.


Kommentarer:
Postet av: Hans Kr.

Dette står det respekt av Olav. En skikkelig unnskyldning.
Du må huske på at jentene på Storm mest sannsynlig har bedre forhold til væregudene enn både meg, deg og resten av oss nordmenn.
De prater jo med dem hver eneste dag.
Håper både værguden og jentene tilgir deg, og at dette ble siste runde med ekstremvær på dine kanter i år.

03.nov.2006 @ 00:22:28
URL: http://magnor.nettblogg.no
Postet av: Helge

Folkekravet er klart: Vi vil se bildet der vannet virvles opp av brønnen!

03.nov.2006 @ 08:50:11

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=2566517
hits