img

Turisme i dypet

06.aug.2006 @ 13:34:45

Sjøen for alle er et velkjent utsagn i Norge. Vårt nasjonale ønske er at alle skal få oppleve natur og hav - og ta vare på gode norske tradisjoner.

Nå er det flere som ønsker å gå lenger. Eller dypere - rettere sagt. Flere miljøer eksperimenterer med undervanns-turisme. Nye farkoster utvikles for å kunne frakte turister ned i det våte element.


ubåt


Denne Yachten er laget for å frakte turister over og under vann. Enten på dekk i dykkerutstyr eller i en trykktett kabin.

For noen år siden lekte utviklerne med ideer om utrangerte russiske ubåter i turist-trafikk. Ideene blomstret, men de var vanskelig å realisere på grunn av krav til sikkerhet.

Moderne oljeteknologi har gjort undervannsoperasjoner til noe mer dagligdags, og militære minifarkoster har blitt utviklet. Disse danner grunnlaget for kommersielle undervannsfartøyer beregnet på turister.

Jeg er overbevist om at det ikke går mange år før det finnes en undervanns-charterbåt på sørlandskysten eller vestlandskysten. Konseptet med en moderne yacht som går 25 knop på overflaten og fire under vann vil være egnet. Noe som turist Norge kunne hatt som en attraksjon. Alle som har drevet med dykking i norske farvann vet at det skjuler seg en eventyrlig verden noen få meter under våre eventyrlige fjord-flater.


Passasjerubåt i delfin-klassen.


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=1754119
hits