img

Amazing Grace

07.jul.2006 @ 18:22:23
På kaien med Grace

Grace er noe av det vakreste jeg har sett. Det var hyggelig å få besøk - og selvsagt måtte jeg få tatt et bilde av meg selv ved siden av den flotte damen.
(Foto: Borgni Reksten)


Jeg har hatt hyggelig og fint besøk. Henk Koster og MS "GRACE" kom til kai i Rognaldsvåg. Henk ringte og sa at han var på vei sørover. Han ville hilse på. Jeg ble villt begeistret. Det 40 meter lange minicruice skipet er det vakreste jeg vet. Et smykke av et skip. Bygget "gammelt " - som en luksusdamper fra 1920 - 30 tallet. Men hypermoderne i teknisk utrustning.
Solen gikk ned bak Ytterøyene fyr da vi satt på akterdekket og tok en kald øl. Det var 25 grader i luften og blikkstille. Mannskapet hadde satt krabbeteiner og var nettopp kommet ombord igjen. Henk drømte om krabbe kokt i lett saltvann og roste norsk natur opp i skyene. Han er nederlandsk, men kan mer om Norge enn de fleste nordmenn. Han driver "Grace" som cruisebåt for milliardærer. Skreddersydde turer langs norskekystens mange perler. - Dere vet ikke hvor vakkert dere har det, sier Henk og skuer ut over Reksta og Kinn. Jeg for min del er mer opptatt av skipet. Messing, edelt treverk, detaljer i innredning. Oppfinnsomme praktiske løsninger. Et skip bygget for maks 10 passasjerer og et mannskap på 8.
"Grace" ble en attraksjon på den gamle dampskipskaien. Store og små, unge og gamle kom for å se og sende beundrende blikk. Amazing Grace - sier jeg.

Solen går ned over Reksta - og den vakre damen går til ro for natten innenfor moloen.
(Foto: Borgni Reksten)
Grace ved moloen

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=1590352
hits