img

Jeg vil bli røykeekspert

10.jul.2006 @ 12:50:51
Gutten i Røyken

Tore Skarstein røyker fisk og er ekspert på å trylle mat av fisk som vanligvis kastes av fiskerne. Jeg vil gjerne lære og skal teste mine nye retter på venner som kommer på besøk.


Etter å ha testet Vestnes-Røyken er vi helfrelst. Nå skal det bli varmrøykt fangst i hele sommer. Vi venter besøk - og har allerede bestemt menyen. Røykt lyr. I kveld lever fisken utrygt langs holmer og skjær.
Kokken Tore Skarstein jobber med "ufisk". Fisk som kommer med i fangsten - og som normalt kastes. Jeg vil tro at det dreier seg om milliardverdier dersom den kan nyttes som mat. Skarstein skal eksperimentere frem nye retter av denne fisken.

Tyskerfiske ok
Fritidsfiskerne og spesielt tyskerne kritiseres for å fange for mye fisk. For noe tull! Jeg kjenner profesjonelle fiskere, og jeg har de store trålerne gående utenfor stuevinduet hver eneste dag.

De fisker en hel tysk turistsesong i et eneste kast. Kritikken mot tyskerne er som kritikken mot sportsdykkerne når det gjelder hummer. Jeg har vandret i dykkermiljøer i 30 år. Profesjonelle og amatører. De hummerne de har tatt er for null å regne. Men det er greit å ha noen å skylde på når bestanden går ned og etter at kontrollpampene resultatløst har satt noen teiner på for grunt vann.

Sportsfiske langs kysten er glede og rekreasjon. Enten du har norsk eller utenlandsk pass.

Mat er det nok av - bare vi tar vare på den fisken vi får.

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=1603273
hits