img

Dårlig smak og harry vaner

11.mai.2006 @ 15:14:49
77314-1
Norske lystbåter er gjennomgående stygt utspjåket, med harry pynt og plastsuvenirer som kunstnerisk utsmykking.

Legg merke til alle lykketroll-lignende kapteinsfigurer i plast som dekorerer plassen ved siden av førerstolen i norske båter! Figurer med stor vom og godt tak i plastrattet. For ikke å snakke om plastkopier av seilskuter og taiwan-knyttede knutebrett med stikk, blokker og taljer forsterket med dråper av epoxy-lim.

Utstyrskatalogene flommer over av miniatyr-kopier av nyttig utstyr fra seilskutenes og solkompassets storhetstid. Verst av alt er kanskje plastblomster. I norske feriebåter er blomster av plast fremdeles vakkert - synest båtfolket.

I år har jeg vært på tre båtmesser. Hørt norske båtfolk diskutere linjer, design, moderne skrogformer og farger. Noen av dem kjenner jeg, noen har jeg vært ombord hos også. Den gode smaken dominerer ikke der heller. Jeg har sett kapteinsfigurene i plast som til forveksling ligner Wenche Myhre som barn. Og harry kitch og stygge duker med trykte knutebilder. Og ubrukelige messingkopier av utstyr fra den tiden da Norge var en stormakt på havet.

Det er på tide å rydde i skottene og innføre kvalitet i lystbåtflatens dekorasjoner. Tenke kvalitet og design. Ekte kunst og ekte varer.

Fri meg fra båtfolkets plastblomster og dårlige smak!

Olav Steimler

Kommentarer:
Postet av: ukjent

Når pappa får kjøpe båt, må mamma få pynte den.

29.mai.2006 @ 17:45:05
Postet av:

Det er pappa som går i båtbutikken og som sitter på do og leser watski-katalogen i timesvis. Skipperfigur og skutemodell er pappas greier.

Olav

30.mai.2006 @ 11:24:20
Postet av: JanS

Har du kan hende noen flere sureoppstøt du kunne bibringe oss?
Har du ikke noe positivt å si så skulle du kanskje holde kjeften din, sa min gamle far til meg. God sommer, likevel!

30.mai.2006 @ 16:29:49
Postet av: Hans Kr.

Etter utvidelse av beløpsgrensen på norske kredittkort er det vel i mange tilfeller camingvogn(u)kulturen som er på ferd inn i båtlivet.

Tv-program og andre beskrivelser av en mengde mennesker med ganske sær og spesiell væremåte har vel gort Norges befolkning klar over hvor usmaklig den kan bli på det værste.

Nå er det riktignok ikke alle som begår disse tingene som bloggeren beskriver, men det er mange nok, for å bli lagt merke til.

Og JanS.
Det er ikke påbudt å lese norske blogger. Liker man ikke det man leser kan man jo bare klikke seg videre til neste. God Sommer!

Fortsett du Olav.
Beskriv båtlivet ut fra ditt syn og ståsted.

31.mai.2006 @ 10:49:00
URL: http://magnor.nettblogg.no
Postet av: Rikken

Olav Steimer.Jeg er fra Nordland,der været er enda værre en hos dere.Men jeg vil gjerne si at du treffer spikern på hodet,når det gjelder
østlendinger.De har altid noe å klage på når det gjelder båtliv,de er noen bortskjemmte barn.Men det er ikke nytt,de klager på varmt vær,de klager på kaldt vær.Det alle værste er at de fleste er innflyttere fra resten av Norge.De er et pussig folkeslag,men det er vel ikke noe vi kan gjøre med det!.MVH

17.jul.2006 @ 09:35:21

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=1261498
hits