Sjøens mest trofaste

12.des.2006 @ 12:37

storm 1

I storm og stille går forsyningsflåten. Det har regnet og blåst storm og stiv kuling i 50 døgn. Ufattelig at sjøfolkene ombord klarer å laste og losse.

 

Alle har vel hørt historien om læreren i barneskolen i Bergen som underviste om Noas ark.

”Det regnet i 40 dager og 40 netter”, fortalte læreren. ”- Pøh… e det nokke då”, sa tjuagutten bakerst i klassen.

Vi har passert 50 nedbørsdøgn og en nesten like sammenhengende kuling og storm her på øya der jeg bor.

Midt oppe i dette har jeg blitt mektig imponert over offshoreflåten som ufortrødent gjør forsynings og servicejobben uansett vær og bølgehøyde. 

Vi har hatt mange stengte veier, innstilte rutebåter, fly og ferger den senere tid.  Jeg har selv en båt som jeg skulle flyttet noen få hundre meter rundt øya. Den har ligget der siden 1. november og det vil være for risikabelt å prøve seg på Rekstasjorden som går med meterhøye bølger.

 

Men forsyningsflåten går klokketro ut og inn fra basene til installasjonene i Nordsjøen. Store supplyskip siger ut og inn fjorden uansett. Vi ser på nyhetene at alt er stengt og at alt er ekstremt. Men ute i fjorden duver gule arbeidshester dypt i storm-dønningene.

 

Hvordan de klarer å laste og losse begriper jeg rett og slett ikke.  Det er sjømannskap av ypperste sort.  De holder Norge og oljeinntektene i gang mens vi andre sitter værfast foran peisen.

 

Jeg er imponert over den norske sjømann. Uansett hvilke land mannskapet kommer fra.Fasinerende stormsjø i havet ytterst i Sunnfjord.


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/3100042
hits