img

Bensinlukt og minner

13.jun.2006 @ 21:59:24
Fjordtur


Har hatt noen heftige turer på fjorden den siste uken. Kona har kjøpt seg ny båt . Skjærgårdsjeep for å komme seg raskt til og fra byen. Været har vært så strålende at det straks ble konkurranse om hvem som skal få benytte den åpne båten. Jeg har aller nådigst fått noen låneturer i solskinnet - og minnene om guttedagene hartstrømmet på.
Den gang kjørte jeg 10 fots With. Og av og til litt større båt. En nabo hadde en gammel Chris-Craft med en kraftig bensinmotor. Den fikk vi låne i bytte mot plenklipping og luking. Følelsen av vind i håret og salt sjøskvett sitter i sjelen. Alle har vel kjent tjære-lukt og mimret om bestefars båt elller lek i gamle sjøbuer.
Jeg har oppdaget at lukten av bensin og sjø kan gi den samme mimre-effekten.

77314-9

Også besinlukt og sjøsprøyt kan vekke gode minnerKommentarer:
Postet av: Hans Kr.

Det er herlig å kunne sitte litt å mimre om de første guttedagene på sjøen.
Mine handler om en 13 fots Selco Select, med 35 HK Chrysler på henger. 5 hetsre for stor etter den ganges Veritas godkjenning, men det gikk fælt.
10 fots With med 20 HK ble parkert, men jeg måtte gi tapt når kompisen hev 20 hesteren over på en 8 fots With. Det gikkk styggfort.
Og jeg diskuterte akkurat i går med den faste mekanikeren på Nidelv og Agder båtene i familien lukten av traktorbensin, som ble jaget gjennom Chrysleren i litervis.

Har fått anledning til å passere 100 knops grensa noen ganger i voksen alder, og det er bare rett og slett ubeskrivlig.
Men er også såpass at jeg innrømmer å kose meg luntende avgårde i 5-8 sjømil. Og se litt på verden i tillegg. Sjpsprøyten har du jo okke som.

14.jun.2006 @ 00:42:40

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=1458396
hits