img

Har vi blitt late og jålete?

16.jun.2006 @ 10:59:20
Vakre linjer venter på ny eier
Vakre linjer venter på kjærlige hender og ny eier. Båten annonseres på nett.

Jeg har hatt gleden av å pusse opp 8-10 båter i mitt liv. Ikke fullrestaurering, men fiksing av bord og spant, omklinking og utskifting. Det har vært en lærerik og fin hobby.
Før i tiden så jeg muligheter over alt. Gamle båter som for en billig penge kunne bli fikset. Til glede for meg selv, familien eller en hyttenabo.
Men dette er lenge siden. Familien skal ha cabincruiser og naboen gidder ikke skrape på gammelt treverk. Jeg selv har uferdige prosjekter hengende i naustetaket - og noen med kjølen i været på sjøbua.

Det er mange fine båter som kommer til å avgå ved døden fordi vi har blitt late og for jålete til å ha en gammel snekke som er litt slitt i kanten.
I de siste dagene har jeg sjekket ut båtmarkedet i Norge når det gjelder bruktbåter under 10 000 kroner. I dette arbeidet kom jeg over mange fine trebåter med vakre linjer og solide konstruksjoner. Det er mye potensiell båtglede, sommeropplevelser og hyggestunder som kan erverves for noen tusenlapper.
Noen bør ta ansvar for denne arven.
Etter å ha sett disse fine mulighetene har jeg bestemt meg: Jeg skal ta tak i et av mine egne prosjekter. Fikse den gamle Oselveren som familien har hatt siden 1959. Lat er jeg kanskje. Men ikke jålete. Det vil si: Kanskje jeg kan jåle meg på fjorden i sommer med nyoljet gammel seilbåt med spriseil og noen kalde pils i forstavnen.

Sommerglede

Her er det mulighet for mye båt og sommerglede. Til salgs for noen tusenlapper.

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=1472502
hits