img

Sjøkreps med New Orléans krydder

16.jul.2006 @ 14:30:49
Sjøkreps
Ingebjørg koker sjøkreps i krydder. Sterkt og godt.

I går var det sjøkreps på menyen. Levert sprell levende rett fra teinene på 100 meters dyp. En delikatesse uten like fra vår lokale leverandør. Han leverer kun det beste.
Vi kokte i to store krabbepanner. 7-8 liter vann i hver panne. Og totalt ca 6 kilo sjøkreps.

Familien elsker krydder og urtevariasjoner i sjømat og skalldyr. Når havet er nærmeste nabo og tilgangen til råvarer er nærmest ubegrenset - da liker vi å variere og eksperimentere med eksotiske smaker.

Jeg anbefaler krydderblanding fra New Orléans. Det finnes mange sorter. Vi har god erfaring med chili miksen til Zatarains. Leverandøren har tradisjoner med cajun mat helt fra 1889.- står det på pakken. Og jeg tror dem . Vår miks var "Crawfisk, shrimp and crab boil". Det er mange butikker i Norge som skaffer lignende. Og neste gang du selv eller et familiemedlem er "over there" , så husk å ta med en krydderpose. Koster et par dollar og snaker krutt dersom du tar litt av pulveret direkte på tungen.

Vannet ble tilsatt krydderet. Var litt forsiktig med doseringen. Det er kraftig kost for de utrente. Vi tilsatte en kopp med grovt salt og lot det hele koke opp før sjøkrepsen ble lagt i pannen for å trekke gode 15 minutter.
Krydderlaken ble tømt ut. Noe ble bevart for å mikses inn i en fiskesaus senere. Sjøkrepsen ble servert temperert og med brød og hvitløksmajones. Et stort måltid. Sjøkreps er en av havets store delikatesser.
Kombinasjonen av New Orléans smak og norsk kystmat er vidunderlig. Det beste med denne krydderkoken er at selv knasking på småklør gir god smaksopplevelse. Det er nesten umulig å avslutte måltidet.


Krydder fra New Orleans. Det kan du bruke på sjøkreps og krabbe.

Krydder

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=1636111
hits