img

Oss miljøsvin

20.jun.2006 @ 13:34:30
stor båt
Høy misunnelsesfaktor - men ikke nødvendigvis en miljøbombe


Min gamle venn Kurt Oddekalv sier at store båter representerer en ukultur og at eierne av store båter er de største miljøsvinene. Han har kanskje rett i forhold til drivstoffforbruk pr time eller forbrukte kvadratmeter regnskog.
Likevel synes jeg Kurt'en burde nyansere synspunktene sine noe. Verftene som produserer store båter har kommet langt når det gjelder nytenking og forbedringer. Faktisk går de i bresjen for nye tresorter, materialvalg og rene og støysvake maskiner. Men det er alltid lett å skylde på dem som har råd til det man selv ikke klarer å finansiere.
Jeg er mer bekymret for masseproduksjonen som pøser på med teakdekk og svære maskiner. I volum blir det mange ganger mer enn noen stakkars 50 og 60 fotere.


Kurten

Klar melding fra Kurt'en


Kurt Oddekalv og Norges Miljøvernforbund uttaler seg også brutalt om dem som ligger ved bygga og viser seg frem. Selv har han hatt stor evne til å vise seg frem gjennom snart en mannsalder.
Belona sier de ikke er så opptatt av hvilke båter folk har, men av nødvendige avgifter og bevissthet når det gjelder materialer. Dette har båtbransjen forstått for lenge siden.
Kurt Oddekalv eide (eier?) forresten en gammel hurtigbåt. Utransjert og spilloljepreget - fra et rutebåt-rederi. Sist jeg så den lignet den mer en miljøbombe enn en representasjonsbåt for et Miljøvernforbund.

Kommentarer:
Postet av: Ron

Miljøsvineri handler ikke bare om drivstoff-forbruk og regnskogstømmer.

En 50-foter tar mye mer plass enn to 25 fotere. Uhyrene må ha en vik med plass til fire vanlige Nimbuser helt alene skal de få manøvrert seg inn og ut, og de tre etasjene med hvit plast synes like godt i terrenget som en middels hytte.

Aller verst er de digre halvplanerne, som drar med seg enorme mengder sjø. En femti-foter på tur kan ødelegge dagen for en hel kyststripe.

Skipperne sitter så høyt og fjernt fra sjøen at de sikkert ikke får med seg
kaffekoppene som fyker vegg i mellom i båtene de pløyer forbi, og de ser vel heller ikke to-åringene i redningsvest som dupper som orange fortøyningsbøyer etter å ha blitt sugd ut fra leken i fjæra.

Disse båtene har like lite på sjøen å gjøre som røkkehyttene har i fjellheimen. Naturen skal oppleves på naturens premisser!

20.jun.2006 @ 16:56:10
Postet av: Olav

Jeg gjetter på at Ron har båt under 25 fot. Noen jåler nedover i båtlivet som ellers.

20.jun.2006 @ 17:01:50
Postet av: Hans Kr.

Jeg tror det er vesentlig å skille sbørr fra barter her.
Det er IKKE størelsen på båten som er avgjørende, men innsikten til den personen som står til rors.

Dessverre er det blitt slik at en del av disse 3 etasjes 50 foterne manøvreres av personer med minimal kompetanse på vanlig folkeskikk og sjømannskap. Og de skiller seg så veldig godt ut.

ALLE som leger båten opp i halbplan i nærheten av andre burde tvangsbindes i en båt mens de selv for oppleve sine bølger.
Her i Fredrikstad har vi endel som legger seg på gravemaskinhastighet hele Glomma opp om søndagskvelden. Der drar med seg en halv til en meters hekkbølge, og drar oppoveer 4-6 meter fra akterfortøyningen til de som ligger fortøyd i Glomma.

Omtanke og samarbeid, og ikke egoisme er det det dreier seg om.

20.jun.2006 @ 23:07:36
URL: http://magnor.nettblogg.no
Postet av: Proto

Kurt Oddekalv er ikke så snill på sjøen han heller!! Når han kommer med Busteren sin i 45+ knop i sakte fart sonen ved Lillebergen, og jeg ligger og seiler i 2 knop! :( Neste gang Kurt så får du en 60 grams sluk med 10 meter fortom av pianotåd i propellen din !! Hilsen en seiler!

21.jun.2006 @ 05:09:25
Postet av: Jøgga

Noen har så lite potens at de må kompansere med store båter. Sånn e de bare. Stakkars folk.

21.jun.2006 @ 08:44:45
Postet av: 45

Jeg er vel en av de me stor båt, har alltid tatt hensyn til mindre båter, både i sund og på havet pga jeg vet hvilke sjøer båten lager.
For noen uker siden lå jeg fortøyd til en holme, fredelig og rolig lørdags kveld, sent på kvelden kom en 25 fots båt men en hissigpropp som skipper og full an misunelse og skjelte meg ut etter noter pga den forbannande store båten.....småbåter gikk i høy fart og laget bølger slik at det er heller ikke hyggelig for oss med store båter når vi ligger fortøyd.
Fra den stund bryr jeg meg ikke om hvilke sjøer båten min lager for små båter på havet, og treffer jeg hissigproppen gir jeg fullt.
Disse situasjonene er selfølgelig ikke hyggelige og alle trengs ikke tas under samme "Båt".
Vis alle kunne vise hensyn tror jeg det ville vert lettere for oss alle.

21.jun.2006 @ 10:45:31
Postet av: ØSTLANDET KALLER

HAR FÅTT TILBUD OM Å KJØPE EN LITEN BÅT-KULING. MED MOTOR; NOEN SOM KJENNER TIL NETTSIDER DER JEG KAN SJEKKE UT HVORDAN DENNE BÅTEN SER UT?

21.jul.2006 @ 18:52:11

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=1495150
hits