img

Min heteste drøm

20.des.2006 @ 12:42:00
Jeg har en drøm om å få testet en Wally monsterbåt. I årenes løp har jeg vært ombord i hundrevis av fritidsbåter, lukusyachter og megayachter. I Norge, Middelhavet, i arabiske land og i USA. Før jeg dør håper jeg at drømmen går i oppfyllelse. Drømmen om å cruise mellom middelhavsøyer i et romskipslignende tekno-vidunder. I 70 knop.


wally 2Jeg har aldri vært om bord i den italienske designbåten Wally. De lager mange modeller. Også seilbåter og små motorbåter. De stor wally-yachtene er nesten absurd i design og konstruksjon. Tydelig inspirert av Star Wars og science fiction.

Her kan du se enda flere bilder av Wally-båtene!

Bakgrunnen for min drøm er ønsket om å lære mer om fremtidsdesign og sjøegenskaper for hurtige båter. Wally er ny når det gjelder utseende, materialvalg, fremdriftsløsninger, eksossystemer, styring, undervannskrog og fartsegenskaper. Designerne arbeider fritt og uten fordommer om båt. De har klart å omvende de mest erkekonservative båtfolk og de er i ferd med å danne skole for moderne båtdesign. De kopieres overalt og de hates og elskes.

I disse dager lanseres Wally-boken. En praktbok med 226 sider med 263 Wally bilder.

Gjett hva jeg ønsker meg til jul !

wally 1


Kommentarer:
Postet av: Rune

Dette er noe av det råeste jeg har sett av båter!
Har fulgt litt med på akkurat denne en stund og må si jeg er mektig imponert. Det er mye "innavl" i båtdesign, hvor man sjeldent kan se drastiske forskjeller fra den ene produsenten til den andre. Ofte satser de også på tradisjonelle løsninger (noe som vel også skyldes en relativt konservativ kundekrets generelt), men dette er alt annet en oppgulp eller "same shit, different wrapping".
I tillegg til et rått utseende er også skroget fantastisk. De bruker endel tanker fra båtbygging i mellomkrigstida med lange, slanke skrog med bratt baug samtidig som moderne redskaper har latt dem optimere formen på både skrog og overbygg. Legg forøvrig merke til at du ikke får se noen bilder eller skisser av selve undervannsskroget på hjemmesidene deres. Neppe tilfeldig :)

Du kan ellers se båten (Wallypower 118) "live" i filmen "The Island" med Ewan MacGregor og Scarlet Johanson ;)

20.des.2006 @ 15:48:32
Postet av: Christopher

Veldig kul båt det der!
money money money, must be funny!

21.des.2006 @ 07:17:38
Postet av: OPG

"...italienske designbåten Wally. De lager mange modeller. Også seilbåter og små motorbåter..."
Vel, nå er og blir Wally yachts en av verdens ledende og innovative SEILBÅTVERFT, som også lager motorbåter. Tendere for seilbåtene og noen få poweryachtmodeller.
Det er seilbåtene som har skapt verftet ry.

Å få en seilbåt til å kruse i et par å tjue knop er en kunst.
Å styre en motorbåt som er bygd for 70 knop, i 70 knop, se det kan mora mi også.

Så sjekk seilbåtene. De har en moderne eleganse som tar pusten fra en. Vi får vel aldri se en slik en på norske hender. Til det har vel norske multimiliardærer for dårlig smak.

21.des.2006 @ 09:58:56
Postet av: ulto

hmm..der tar du feil OPG - det er minst 1 wally seilbåt i norge. Narida, eies av M.Bergesen - ligger til tider på Dronningen i Frognerkilen.

21.des.2006 @ 11:33:32
Postet av: Seiler

Her er link og bilder av en norsk en. http://www.wally.com/jumpCh.asp?idUser=0&idChannel=38&idLang=IT&idProd=17&attivo=1-2-1&txtStartRecord=1

Postet av: Seiler

Beklager fail link.

Postet av: OPG

Woops, da legger jeg meg flat.
Da har minst en norsk miliardær god smak.
Honnør til Bergesen...

21.des.2006 @ 15:16:34
Postet av: asdf

3600 liter pr time, heftig. 22 000 L på tanken. Dyrt med prøvetur da.

21.des.2006 @ 15:28:24
Postet av: Ikke rik

Og lurer du på hva den koster, har du ikke råd...

21.des.2006 @ 20:38:40
Postet av: jess

hmm.. gjør ikke di råeste nor-tech'ene 150knop?;)

21.des.2006 @ 23:34:42
Postet av: Rune

Til Jess:
Nor-Techs enkeltskrogbåter pusher 75-80 knop alt etter tuning, propeller, målinger, værforhold, etc. Det samme gjelder forøvrig Hydrolift og Stormways mest ekstreme båter (og Fountains båter).
Nor-Tech har også racingkatamaraner som passerer 100 knop (opp mot 200 km/t).
Men uansett snakker vi da om helt andre båtkonsept.
Wally er vel de man kaller "luxury power yachts" og kan vel neppe sies å være i samme kategori som disse andre merkene. Nor-Tech er vel er mer for rene performance båter å regne.

02.jan.2007 @ 10:14:08

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=3204013
hits