img

Norges Venezia - våtdrakt og høyonn

25.jul.2006 @ 14:33:28

77314-24

Full fart mot en kystperle. Bulandet, Værlandet og Alden.I 80 år har svigermor sett over Rekstafjorden mot Alden, Værlandet og Bulandet. Også kalt Norges Venezia på grunn av sine 365 øyer og mange broer.
Men hun hadde aldri vært der.

Dette måtte vi gjøre noe med.

Og dermed bar det av gårde i 25 knop overblikkstille hav. Først forbi Alden. Tett oppunder. Deretter til havnen på Værlandet. Og til slutt galleri besøk og middag på kaien i Bulandet.


FOR EN OPPLEVELSE! Dette må være noe av det vakreste som finnes langs norskekysten.
Det var ikke bare svigermor som var imponert. Vi ble alle betatt av dette øy-rike. En idyll lengst vest. Shetland er neste.

Samtidig merket godt at dette var godt kjent for mange båtfolk. Det var tett langs bryggen, og så vidt vi fikk fortøyd. De mange hundre øyene og tusenvis av skvalpeskjær gjør det nødvendig med god konsentrasjon, sakte fart og oppdaterte kart.

Våtdrakt på salg

I år har vi kjøpt våtdrakter på billigsalg. Riktignok er det 18 - 19 grader i sjøen, men guttene som befinner seg på krabbejakt i fjæra ble likevel noe blåfrosne etter 6-7 timer i sjøen. Dette kan anbefales.Under 300 kroner for en flott vannski-drakt. Fin å ha i båten også når vi skal utpå i litt tåkevind.
Erstatter riktignok ikke redningsvesten, men kan anbefales.

Helvetesuken snart over

Alle småbrukere som er avhengig av tørrhøy til sauene har sine helvetesuker om sommeren. Tørking av høy på bar mark på Vestlandet er en slitsom risikosport. BLir det regn?. Er høyet tørt nok?
Klarer vi å få nok høy i hus før høsten kommer. Myggen svirrer og kleggen biter.

77314-26

Gid og gid hvor slitsomt dette tørrhøyet er.... kanskje vi kan få servert et glass campari på svansen?

I år fikk vi hjelp. Karin fra "Østlandet" raket tørrhøy for første gang i sitt liv. Ikledd lånte støvler, florlett sommerkjole og design solbriller fikk hun sin debut i høyet. Hun er vel vant med hardt arbeid -- men dette var annerledes. Godt sliten etter timer i slottonna kunne hun nyte en campari på terassen. Fiskerbonden på vestlandet har det hardt -- men godt. Gjett om Karin sov godt om natta.

Jakob med tørrhøy

Det er sommer i Norge. Høyonna er nesten ferdig .Svigermor har vært over fjorden og sett Bulandet.
Kan vi ha det bedre?stille hav

Svoger Arne - "godt i farta" - ca 42 knop.


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=1683960
hits