img

Storm og fandenskap

27.okt.2006 @ 11:08:02

stormbilde
Det var meldt død og fordervelse, men ble ganske vakkert. Et fantastisk lysspill når lavtrykkene feier forbi.

Værmelderne går amok straks det heter oktober eller november. De siste dagene har nyhetene vært preget av alvorstunge meteorologer - både i miniskjært og i for trange instituttdresser som varsler fandenskap og storm i kastene.

Men jeg er i ferd med å få svekket tilliten til dem. Stormen kommer jo ikke. I hvert fall ikke en SKIKKELIG storm.

For oss som bor på kysten er et kulingvarsel like normalt som at trafikkradioen melder tett trafikk på Drammensveien.. Da værmelderne nå meldte årets første storstorm var forventningene store. De viste arkivbilder fra tideligere katastrofer både til lands og til vanns. Da trodde jeg det var alvor.

Nye fortøyninger ble lagt ut. Flytebryggen påsveiset nye fester og rustne sjakler og kjettinger skiftet. Ingen skulle lure meg. Og dersom det skulle dukke opp en dresskledd forsikringsagent for å sjekke vilkårene i mine poliser - så skulle han jammen få se.

Jag la på ekstra spring og fendret tett i tett. Akkurat nå har jeg tre båter i sjøen, En NB 750, en White Shark 210 og en Askeladd robåt med en 10 hester på.

Det er så mye tauverk og så mange fortøyninger at en liten fisketur blir til en hel havneoperasjon.

Og her sitter jeg. Og håper på storm og orkan i hvert fall i noen kast. Men det ble jo bare storm på værmeldingen og hos bekymrede nyhetsopplesere med blodhundansikt.

Jeg bor 50 meter fra storhavet. Og har fotoapparatet klart. Tenkte jeg skulle ta noen tøffe bilder av sjørokk og store bølger. For skikkelig å advare leserne på Nettavisen om havets farer og nødvendigheten av å følge båtvettregelen om alltid å fortøye med tanke på storm.

Kjære Eli Kari og hr Gislefoss - ikke meld eller lov mer enn dere kan holde!


Kommentarer:
Postet av: queenie

Helt enig i det der. Værmeldinga er ikke helt til å stole på, det har vi her nord erfart. Som regel stemmer det dårlig med virkeligheta. I august husker jeg at de sa at det hadde vært overskyet i hele Finnmark, mens her hadde solen skint fra en skyfri himmel hele dagen. Da lurte jeg virkelig på om en ikke kunne stole på de satelittbildene heller. Vi blir ofte irritert når de melder om dårlig vær og lave temperaturer her og sannheta egentlig er en annen. Ofte melder de været her i korte drag, mens lenger sør går de temmelig grundig til verks. Trur ikke værmelderne er klar over størrelsen på fylket som er like stort som Danmark. Synes jeg hører danskene melde været i landet med noen få ord. Titt og ofte melder de dårlig vær og vi venter oss det, men men.. været er bra det. Nå tar jeg ikke så mye hensyn til værmeldingene mer, det er mye enklere å titte ut av vinduet for å se selv hvordan det er. Dessuten kan en legge merke til mange av de andre tegnene som forteller hvordan det blir og det er mye mer treffsikkert. Ekstremvarsler!! Trur ikke vi her nord trenger det, litt blåst takler vi fint. Hva er egentlig ekstremt? Det de mener der sør er ekstremt, er ikke det for oss her nord. Vi lever mer i pakt med naturen og har fått "været" inn med morsmelka. Så når de melder at storm eller orkan er på vei, så blir vi temmelig skuffet når det så vidt blåser utenfor huset. Kommer det en tornado, da blir det ekstremt i allefall.

27.okt.2006 @ 13:10:07
Postet av: Nabi i aust

Er du fornøgd no?

31.okt.2006 @ 22:34:27
Postet av: Tangsula

Kjære gi oss storm på kysten slik at båter og flytebrygger flyr som ospeblader i sydvesten!

02.nov.2006 @ 14:27:20

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/index.bd?fa=tb.add&id=2491945
hits