mars 2007
ma ti on to fr
25 26 27 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8

Fyrtur anbefales.

19.aug.2006 @ 11:35
Kråkenes

Idar, Jakob; Niklas og Andreas var på fyr-safari på Kråkenes fyr. Spennende og lærerikt for store og små.

  

Noe av det flotteste som finnes er kystfyrene i Norge. Vi besøkte forleden Kråkenes Fyr i Vågsøy like ved Måløy. En utrolig naturopplevelse og et nesten skremmende hav. Spennende både for barn og voksne. Fyrene har alle en spennende historie og bygningsmessig er de hver for seg særpregede og spesiell. Rundt alle fyr er det historier om forlis og dramatikk. Og fyrvokterfamiliene og deres liv i gamle dager er spennende å høre om.

For båtfolk er fyr-safarier en lærerik turform. Opp gjennom årene har jeg besøkt en lang rekke fyr og hørt om storfamilier som har hatt skole og dagligliv på noen få kvadratmeters holme i havgapet. Om melkekyr og sinnrike mat og vannsystemer. Om isolasjon og dramatiske orkaner. Om tåkelurer og kulehull i prismeglass fra krigens dager.

 

Jeg anbefaler en augusttur til nærmeste kystfyr. Ta med Den norske Los og forbered turen med informasjon fra internett. Alle fyr er veldig godt beskrevet på nettet.

4

Fasinerende og nesten skremmende hav ved Stadt.

Vindmøllene i Vågsøy like ved Kråkenes fyr er også mektig og imponerende.Akkurat nå!

05.jun.2006 @ 14:44
Rekstafjorden

Noen hevder at jeg har vært surmaget på bloggen i det siste. Hånet østlendinger og båtfolk. De har rett. Det er været som gjør det. Surt og kalt og ingen sommer. Klart det tærer når nordavinden slenger isende sjøsprøyt i ansiktet på meg på mine daglige båtturer.

I dag er det annerledes. Jeg kjenner sommeren lure rundt hushjørnene.

Fra mitt stuevindu ser jeg Alden ute i horisonten. Også kalt "Den norske hest” – ut fra fjellets salryggede og karakteristiske utseende. Tåkeskyene seiler rundt toppen og varsler temperaturskifte. Fjorden glitrer og svake dønninger lager en lett brus i fjæresteinene.

Humøret er stigende!  Det er båter på fjorden og store seilbåter krysser dovent utover Rekstafjorden.. Hissige hurtigløpere lager maleriske kjølvannstriper og over hodet på meg lager havørnen noen merkelige pistrede skrik.
77314-6

Det er ikke mange månedene siden Alden  var trolsk og nesten farlig for sjøfarende. Dette bilde er tatt i timene før en vinterorkan feier over vestlandet.  Like fasinerende som sommerdagen.

Men nå er det heldigvis snart ferietid.  Frode Klokkarnes er lokal fotograf her i øyene. Han har tatt dette bilde av øyen der jeg bor.
Kjære båtfolk. Velkommet til Reksta i sommer. 15 minutter båttur vest av Florø. En pen dagstur fra Bergen og en flott ukestur fra Oslo.
77314-7
Slik har vi det.

hits