mars 2007
ma ti on to fr
25 26 27 1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11
12 13
14
15 16 17 18
19 20 21
22
23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8

Se den flyter!

22.mar.2007 @ 17:11
   sj?satt 1

Det er vår i luften. Første båtpuss er ferdig. Har fire båtjobber til før sommeren setter inn. Heldigvis er tre av dem småbåter. Flåten består for tiden av en White Shark på 21 fot, en NB 750, en Askeladd, to Oselvere, en Sunnfjordsbåt, en Pioner og to restaureringsobjekter. Nok å gjøre i år også, med andre ord. Ingenting er som en nylig bunnsmurt og sjøsatt båt. Det kjennes godt helt inn i sjelen.

sj?satt 4


 Den første rengjøringen og bunnsmøringen var grei. Rent skadeoppgjør etter "Server" forliset og oljesøl. Takk til Gard forsikring for greit oppgjør og til Solheim Diesel i Florø for glimrende jobb. Nå er jeg klar for tauspleising og utskiftning av alle fortøyninger og nesten alle fendere. Våren slo plutselig til. Da jeg dro for å hente båten på slipp, var det 2 grader og sludd. Da jeg dro utover igjen fra Florø, forbi Stabben fyr og gjennom Skorpefjorden slo været om.  Solskinn, blikkstille og 10 varmegrader. Krokusen blomstrer, påskeliljene står i knopp.  Sjøen er blå - blank og fristende.   


En dekkslast med søppel

14.mar.2007 @ 13:45
   

Aldri før har jeg sett så mye plast-søppel langs strendene som nå  de siste dagene. Vinterstormene og havstrømmene har fungert som formidable støvsugere av skrot langs norskekysten.  Det er alltid slik at øyene lengst vest  får mye drivgods og søppel med  havstrømmene og pålandsvind.  Til tross for store ryddeaksjoner etter oljesølet fra "Server" er strendene igjen kraftig forsøplet, Denne gang er det  plastkanner, store garn og taukveiler, melkekasser fra Danmark, ølkasser fra England, Skottland og Shetland, hundrevis av brusflasker og plastposer fra hele  nordsjøbassenget.


Plastboss 

En lokal fisker tok det han fant i nærheten. Det ble en dekkslast med plastskrot.
Lokalavisen Firdaposten tok opp problemet med alt søppelet etter vinterstormene.


Det er lokale  helter som rydder opp. Uten betaling - og med begge beina plantet i respekt for orden og ren natur. Tonnevis med søppel må samles inn i ukene fremover.

Vi kystfolk er sliten etter en knallhard vinter, etter oljesøl fra skipsforlis og fra stormer som perler på en snor.

 

Nå må vi i gang med ryddeaksjoner slik at kyst Norge og øyene våre blir presentable for de mange titusener som snart skal nye badeliv og blanke svaberg.


Førerprøve ingen trussel

06.mar.2007 @ 10:28
 i farta.
Fart er gøy - men minst like farlig på sjøen som på veien. Håper vi kan heise
flagget denne sommeren og konstatere at ulykkestallene går radikalt ned.Sesongen nærmer seg. I år har jeg håp om en radikal kvalitetshevning på det norske båtfolk.

Sikkerhet og godt sjømannskap er tema på alle båtmesser. Båtmessene arbeider med opplevelse,
kunnskap og glede som trekkplaster - og ikke bare med hestekrefter og fart. Det arrangeres båtførerkurs og lanseres opplæringspakker. Båtbransjen vil sine kunder vel. Kjøper du større båt får du opplæring på kjøpet.
 
Elias satsningen motiverer barn og unge til et kvalitetsliv på sjøen.

Kongelig Norsk Båt Forbund jobber intenst med informasjon.
Norboat går i spissen for en rekke tiltak når titusener samles på Sjøen for alle,
Bokhandlere og forlag er utsolgt for lærebøker og det er blitt god orden på databaserte eksamenssystemer fra Norsk Test. Folk med gamle og bortkomne eksamensbevis får nye i kredittkortformat. Det arbeides i direktorat og organisasjoner og utvalg intenst med den obligatoriske prøve som helt sikkert vil komme.
 
Obligatorisk prøve var for et par år siden en trussel. Nå innser de fleste at det er riktig og nødvendig.
 
 
 

hits