mars 2007
ma ti on to fr
25 26 27 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8

Fyrtur anbefales.

19.aug.2006 @ 11:35
Kråkenes

Idar, Jakob; Niklas og Andreas var på fyr-safari på Kråkenes fyr. Spennende og lærerikt for store og små.

  

Noe av det flotteste som finnes er kystfyrene i Norge. Vi besøkte forleden Kråkenes Fyr i Vågsøy like ved Måløy. En utrolig naturopplevelse og et nesten skremmende hav. Spennende både for barn og voksne. Fyrene har alle en spennende historie og bygningsmessig er de hver for seg særpregede og spesiell. Rundt alle fyr er det historier om forlis og dramatikk. Og fyrvokterfamiliene og deres liv i gamle dager er spennende å høre om.

For båtfolk er fyr-safarier en lærerik turform. Opp gjennom årene har jeg besøkt en lang rekke fyr og hørt om storfamilier som har hatt skole og dagligliv på noen få kvadratmeters holme i havgapet. Om melkekyr og sinnrike mat og vannsystemer. Om isolasjon og dramatiske orkaner. Om tåkelurer og kulehull i prismeglass fra krigens dager.

 

Jeg anbefaler en augusttur til nærmeste kystfyr. Ta med Den norske Los og forbered turen med informasjon fra internett. Alle fyr er veldig godt beskrevet på nettet.

4

Fasinerende og nesten skremmende hav ved Stadt.

Vindmøllene i Vågsøy like ved Kråkenes fyr er også mektig og imponerende.Turisme i dypet

06.aug.2006 @ 13:34
 

Sjøen for alle er et velkjent utsagn i Norge. Vårt nasjonale ønske er at alle skal få oppleve natur og hav - og ta vare på gode norske tradisjoner.

Nå er det flere som ønsker å gå lenger. Eller dypere – rettere sagt. Flere miljøer eksperimenterer med undervanns-turisme. Nye farkoster utvikles for å kunne frakte turister ned i det våte element.


ubåt


Denne Yachten er laget for å frakte turister over og under vann. Enten på dekk i dykkerutstyr eller i en trykktett kabin.

   

For noen år siden lekte utviklerne med ideer om utrangerte russiske ubåter i turist-trafikk. Ideene blomstret, men de var vanskelig å realisere på grunn av krav til sikkerhet.

Moderne oljeteknologi har gjort undervannsoperasjoner til noe mer dagligdags, og militære minifarkoster har blitt utviklet. Disse danner grunnlaget for kommersielle undervannsfartøyer beregnet på turister.

 

Jeg er overbevist om at det ikke går mange år før det finnes en undervanns-charterbåt på sørlandskysten eller vestlandskysten. Konseptet med en moderne yacht som går 25 knop på overflaten og fire under vann vil være egnet. Noe som turist Norge kunne hatt som en attraksjon. Alle som har drevet med dykking i norske farvann vet at det skjuler seg en eventyrlig verden noen få meter under våre eventyrlige fjord-flater.


Passasjerubåt i delfin-klassen.


hits