mars 2007
ma ti on to fr
25 26 27 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8

Min heteste drøm

20.des.2006 @ 12:42
 Jeg har en drøm om å få testet en Wally monsterbåt. I årenes løp har jeg vært ombord i hundrevis av fritidsbåter, lukusyachter og megayachter. I Norge, Middelhavet, i arabiske land og i USA. Før jeg dør håper jeg at drømmen går i oppfyllelse. Drømmen om å cruise mellom middelhavsøyer i et romskipslignende tekno-vidunder. I 70 knop. 


wally 2Jeg har aldri vært om bord i den italienske designbåten Wally. De lager mange modeller. Også seilbåter og små motorbåter. De stor wally-yachtene er nesten absurd i design og konstruksjon. Tydelig inspirert av Star Wars og science fiction.

Her kan du se enda flere bilder av Wally-båtene!

 

Bakgrunnen for min drøm er ønsket om å lære mer om fremtidsdesign og sjøegenskaper for hurtige båter. Wally er ny når det gjelder utseende, materialvalg, fremdriftsløsninger, eksossystemer, styring, undervannskrog og fartsegenskaper. Designerne arbeider fritt og uten fordommer om båt.  De har klart å omvende de mest erkekonservative båtfolk og de er i ferd med å danne skole for moderne båtdesign. De kopieres overalt og de hates og elskes.

 

I disse dager lanseres  Wally-boken. En praktbok med  226 sider med 263  Wally bilder.

Gjett hva jeg ønsker meg til jul !

wally 1


Sjøens mest trofaste

12.des.2006 @ 12:37

storm 1

I storm og stille går forsyningsflåten. Det har regnet og blåst storm og stiv kuling i 50 døgn. Ufattelig at sjøfolkene ombord klarer å laste og losse.

 

Alle har vel hørt historien om læreren i barneskolen i Bergen som underviste om Noas ark.

?Det regnet i 40 dager og 40 netter?, fortalte læreren. ?- Pøh? e det nokke då?, sa tjuagutten bakerst i klassen.

Vi har passert 50 nedbørsdøgn og en nesten like sammenhengende kuling og storm her på øya der jeg bor.

Midt oppe i dette har jeg blitt mektig imponert over offshoreflåten som ufortrødent gjør forsynings og servicejobben uansett vær og bølgehøyde. 

Vi har hatt mange stengte veier, innstilte rutebåter, fly og ferger den senere tid.  Jeg har selv en båt som jeg skulle flyttet noen få hundre meter rundt øya. Den har ligget der siden 1. november og det vil være for risikabelt å prøve seg på Rekstasjorden som går med meterhøye bølger.

 

Men forsyningsflåten går klokketro ut og inn fra basene til installasjonene i Nordsjøen. Store supplyskip siger ut og inn fjorden uansett. Vi ser på nyhetene at alt er stengt og at alt er ekstremt. Men ute i fjorden duver gule arbeidshester dypt i storm-dønningene.

 

Hvordan de klarer å laste og losse begriper jeg rett og slett ikke.  Det er sjømannskap av ypperste sort.  De holder Norge og oljeinntektene i gang mens vi andre sitter værfast foran peisen.

 

Jeg er imponert over den norske sjømann. Uansett hvilke land mannskapet kommer fra.Fasinerende stormsjø i havet ytterst i Sunnfjord.


hits